Forskning

är Lillys ryggrad

Lilly Research Laboratories (LRL) upptäcker och utvecklar läkemedel av hög kvalitet som hjälper människor att leva längre, hälsosammare och bättre liv. Det görs på ett tillförlitligt och kostnadseffektivt sätt och i en anda av optimism, lagarbete, kvalitet och följsamhet.

Våra investeringar i forskning och utveckling har legat på en hög nivå under många år och har lett till en av de mest fruktsamma grogrunderna för nya substanser inom läkemedelsindustrin, med fler än 60 möjliga läkemedel som för närvarande är under utveckling.

“Forskning utgör affärsverksamhetens hjärta och företagets själ."

Mr. Eli Lilly, sonson till Lillys grundare, överste Eli Lilly

Lilly investerar drygt 20 procent av försäljningsintäkterna på forskning och utveckling. Med sina forsknings- och utvecklingsenheter i åtta länder och klinisk forskning som bedrivs i fler än 55 länder investerar Lilly över genomsnittet i branschen. Lillys årliga investeringar i forskning och utveckling i Europa fördubblades till 450 miljoner euro under det senaste decenniet.

Lilly stöder Innovative Medicines det största partnerskapet mellan privata och offentliga företag inom biovetenskaplig forskning och utveckling och deltar aktivt i 19 projekt som rör diabetes, neurovetenskap och onkologi, vilket innebär investeringar på mer än 20 miljoner euro